Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το λάχανο της χαρουπιάς!!!!!Και όχι μόνο......


Το λάχανο της χαρουπιάς το γνωρίζετε?Φαντάζομαι ΄΄οχι΄΄ όπως κι εγώ πριν μερικές μέρες,μέχρι που μου έφερε ένα ο ΄΄ανθρωπός ΄΄μου.Μου φέρνει λοιπόν ένα τεράστιο πράμα και μου λέει :κοίτα τι σου έφερα.Αυτό είναι πολύ σπάνιο και είναι ένας υπέροχος μεζές.είναι σαν το συκωτάκι αν το κάνεις τηγανητό.Βρε ξέρεις τι είναι να μην πάθουμε καμιά δηλητηρίαση στα καλά καθούμενα .Ναι μου λέει είναι φανταστικό.Εντάξει λέω εγώ το βάζω στο ψυγείο ,που θα πάει λέω θα χαλάσει και θα το πετάξουμε (θα τη γλιτώσουμε)Εχθές λοιπόν μου λέει :εγω θα τηγανίσω λίγο ,θέλεις ?(ευτυχώς τα παιδιά λείπανε)Οοοοοχι λέω, Γιώργο φάε εσύ και εγω θα σε τρέξω στο καλύτερο νοσοκομείο!!!!(φάε και θα κάνω εγώ μια ΄΄λεβεντόχειρα!!!)μετά από λίγο :Γιώργο ποιο νοσοκομείο εφημερεύει απόψε? Γ-Άντε βρε πάψε!!!!!Το τηγανίζει λοιπόν ,(μου σπασε τη μύτη-μυρίζει υπέροχα)Έφαγε λοιπόν πέρασε η βραδιά και σήμερα λέω να ψάξω μωρέ να δω τι λένε για το λάχανο η κερατολάχανο που είδα κάπου....
Εικόνα
ΤΟ ΧΑΡΠΟΥΠΟΛΑΧΑΝΟ ή ΣΚΑΡΟΛΑΧΑΝΟ
Ένας εντυπωσιακός μύκητας που αναπτύσσεται στον κορμό των δέντρων της χαρουπιάς, δρυός και πρίνου και καταναλώνεται είτε τηγανητός είτε μαγειρεύεται στιφάδο. Με επιφύλαξη, αναφέρουμε ότι ποτέ στην Κρήτη ο μύκητας αυτός δεν υπήρξε δηλητηριώδης. Πάντοτε αποτελούσε και αποτελεί σπάνιο και εύγευστο «μεζέ» για τους Kρητικούς. Όταν εντοπιστεί μικρός, συνήθως τον ποτίζουν με κρασί για να αναπτυχθεί γρηγορότερα. Η ανάπτυξή του στο ύψος του κορμού του δέντρου ποικίλλει. Μπορεί να βρεθεί κοντά στο έδαφος, αλλά και σε ύψος τεσσάρων μέτρων. Συνήθως, το δέντρο που βγάζει λάχανο σε λίγα χρόνια ξεραίνεται. Σήμερα τα βρίσκουμε σπάνια εξαιτίας του συνεχούς ξεριζώματος των χαρουπιών.
Ε εντάξει λέω( αφού δεν έπαθε τίποτα και το ταίρι μου) αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ.....
 Τα καθάρισα λοιπόν τα έπλυνα...

και έκανα τα μισά τηγανητά ....με αλευράκι...


και τα υπόλοιπα  κοκκινιστά!!!
Μπορώ να σας πω ότι είναι πεντανόστημο!!!!!!Αν το βρείτε κάπου μην το αφήσετε!!!!!Η κόρη μου βέβαια με ρώτησε αν έχω κάνει διαθήκη....αν λοιπόν πάθω κάτι  αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση......Δεν θα μπορούσα λοιπόν να σας αφήσω χωρίς να σας δείξω δυο μπιζουδάκια!!!!
Σκουλαρίκια με ασημί charms swarovsky και μεταξωτό ύφασμα!!!!
Μενταγιόν με καρδούλα από ορείχαλκο και κόκκινο κοράλλι!!!!

Βραχιολάκια με χρυσαφί αλυσίδα σουέτ ή σατέν κορδόνι και δαντέλα!!!!


Δαχτυλίδι με συρματάκι χαντρούλες και....
 δαντέλα γύρω γύρω!!!!
Ελπίζω να τα ξαναπούμε !!!!!Μέχρι τότε να είστε καλά!!!!!Να περνάτε τέλεια !!!!!!




12 σχόλια:

Rena είπε...

Τα κοσμήματα τέλεια όπως πάντα!
Το ίδιο και η φωτογράφιση!!!!
Οσο για το λάχανο αυτό έχεις δίκιο πρώτη φορά το βλέπω!!!!!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Απολαυστική η ανάρτησή σου !!! Γελασα με την ψυχή μου !!!
Διαβασα με πολυ ενδιαφέρον τις πληροφορίες που μας δίνεις -πρώτη φορα βλέπω τέτοιο μύκητα Φαντάζομαι ότι θα μου αρέσει αφού λατρεύω τα μανιτάρια γενικά.
Καλή εβδομάδα !!!!

Table Rouge είπε...

Λογικά αφού έφαγαν τόσοι άνθρωποι και δεν έχουν πάθει τίποτα θα πρέπει και εσύ τώρα να διαβάζεις το σχόλιό μου. Τι να πω. Θαρραλέα σε βρίσκω, εγώ δεν θα το έτρωγα. Τα φοβάμαι πολύ τα μανιτάρια γιατί για μανιτάρι μου μοιάζει... Να είσαι καλά!! Να περνάς καλά!!!

kerina poiimata είπε...

θα τα ξαναπούμε εφ΄ οσον περασουν τα δυο κρισιμα 24 ωρα! χαχαχα!Το παρουσίασες πολύ όμορφα, αλλα κι εγω θα ημουν δύσπιστη!όμως θα διαβασω λεπτομέρειες!πολύ ομορφα τα κοσμηματα ιδιως που εχουν φοντο αυτο το παραξενο λαχανο!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, πολλά φιλιά καλη εβδομάδα!

nikol είπε...

Πρώτη φορά ακούω για το λάχανο της χαρουπιάς , νομίζω είναι ποικιλία μανιταριού?
Μου άρεσε που φωτογράφισες τα όμορφα κοσμήματα πάνω στο λάχανο!!
Ευρηματική!!
Καλή εβδομάδα

Marie-Anne είπε...

Από τα τζίτζιφα στα χαρουπολάχανα!!!! Ωραία είναι να μαθαίνουμε κάτι τέτοια! Λοιπόν, αυτά τα τεράστια μανιτάρια πάνω σε δένδρα τα έχω δεί πολλές φορές σε άλλες χώρες αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι τρώγονται!!!Θα πρέπει φαντάζομαι να ξέρει κάποιος ότι σίγουρα είναι βρώσιμα για να αποφασίσει να τα γευτεί. Αν σήμερα είσαι καλά και μας διαβάζεις, κάνε γρήγορα μιά νέα ανάρτηση να βεβαιωθούμε, χαχαχα!!!! Πολύ ωραία η ανάρτησή σου, φιλενάδα, και πολύ όμορφα και τα κοσμηματάκια σου. Φιλάκια και καλή σου μέρα!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Καλά το θεό σου δεν έχεις, δεν σκέφτηκες τον άνθρωπο που θα πήγαινε καλιά του... ότι θα γίνεις λεβεντοχείρα σκεφτηκες!!!! Τελικά όμως δεν άντεξες τον πειρασμό και το έφαγες και το μαγείρεψες και ντεκόρ για τα υπέροχα κοσμήματά σου το έκανες!!!! Καλή εβδομάδα... καλές δημιουργίες!!! Πολλά φιλιά!!!

Daphnofila art jewelry είπε...

Πρώτη φορά το βλέπω κι εγώ. Βλέπω όμως ότι δεν άφησες την ευκαιρία χαμένη. Αφού το μαγείρεψες σε όλες τις version και πρέπει να έγινε πεντανόστιμο αν κρίνω από τις φωτογραφίες, το χρησιμοποίησες και στην φωτογράφηση. Πολύ όμορφα τα κοσμήματά σου,η χρήση της δαντέλας σ'αυτά τους έδωσε άλλη ομορφιά!!! Καλό απόγευμα.

Pepi είπε...

Καλά, δεν παίζεσαι!! Μα να κάνεις τη φωτογράφιση στο χαρουπολάχανο!!χαχα! Πάντως εγω θα το τολμούσα και θα δοκίμαζα!! Οσο για τις δημιουργίες σου είναι χαριτωμένες!! Να'χεις μιαν όμορφη εβδομάδα!

Unknown είπε...

Απολαυστική ανάρτηση!!!!!
Το συγκεκριμένο λάχανο ούτε που το΄χω ξαναδεί, ούτε που το έχω ακούσει-κι εγώ θα φοβόμουν-!!!
Οι δημιουργίες εξαιρετικές ...όπως πάντα άλλωστε!!
Καλημέρα και φιλιά σου στέλνω...
**Αννιώ**

Xris Kat είπε...

Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το μανιτάρι. Πωπω πρέπει να ήταν νοστιμότατο. Τρελαίνομαι για μανίτες. φιλάκια

Rena Christodoulou είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ!!!
ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗ ΡΟΥΛΑ ΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΖΕ!!!!!
ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...