Η ζωή είναι ωραία

H ζωή είναι μικρή να σπάς τους κανόνες,να συγχωρείς γρήγορα να αγαπάς ειλικρινά να γελάς ασυγκράτητα......και ποτέ μη μετανιώσεις γι αυτά που σε έκαναν να πονέσεις.Γιατί όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιο λόγο!!!

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Ο γάμος της ποντικίνας Ρόζας!!!!!


Αυτές τις μέρας το θέμα που δουλεύουμε με τα παιδιά στο νηπιαγωγείο είναι η "Οικογένεια"
Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού "ο ποντικός και η θυγατέρα του" αποφασίσαμε με τα παιδιά να δραματοποιήσουμε το παραμύθι.Ξεκινήσαμε λοιπόν την προετοιμασία γιατί βέβαια ένας γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση.Πρώτα από όλα έπρεπε να μοιράσουμε τους ρόλους.Πράγμα που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και τόσο απλό αφού η προσφορά ήταν μεγάλη για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.Έτσι ύστερα από συζήτηση αποφασίσαμε να τραβήξουμε κλήρους.


 Και άρχισαν οι προετοιμασίες του γάμου....
 Αφού γράψαμε την συνταγή

Βάλαμε τα υλικά.....

 Διαλέξαμε το ταψί αν θα είναι τετράγωνο η στρογγυλό...

 Αλλά ο φίλος μου ο ζαχαροπλάστης μου είπε ένα μυστικό: Για να φουσκώσει το παντεσπάνι σας τα παιδιά που θα το φτιάξουν πρέπει να έχουν 1ο γελαστά προσωπάκια
2ο να ρίξουν μέσα 10 πεταχτά φιλιά...

 3ο να κάνουν 5 μεγάλες αγκαλιές (όλα μαζί)....

 4ο να ρίξουν μια πρέζα (με τα τρία δαχτυλάκια) φανταστική αστερόσκονη,και πολλά πολλά γέλια!!!!!!

 Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι μας φτιάξαμε τις μπομπονιέρες μας.... Έτοιμη  πασπαλισμένη με πολλή πολλή αγάπη σε μορφή ζάχαρης άχνης.....


 η γαμήλια τούρτα!!!!!
 Οι μπομπονιέρες μας......(με 2 ανθυγιεινά γλυκάκια σσσσσσσ........)
 Οι λαμπάδες μας........
 Και φυσικά γάμος δεν γίνετε χωρίς πρόσκληση!!!!
Και εδώ ο γάμος!!!Παντρεύεται ο ποντικουλης Γκριζούλης με τη ποντικούλα Ρόζα Περισσότερες φωτογραφίες στο cd που θα πάρουν τα παιδιά στο τέλος της σχολ. χρονιάς.
Άντε να μας ζήσουν βρε !!!
Και μια ιδέα για το θέμα :¨"Το ταμπλό της οικογένειας "όπου τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν φωτογραφίες των μελών της οικογένειας προσκλήσεις από το γάμο των γονιών τους τις βαπτίσεις τους αναμνηστικά να ζωγραφίσουν  να γράψουν ποιηματάκια και άλλα.Το κάθε παιδί παρουσιάζει την οικογένεια του στην παρεούλα με πολυ χαρά!!!!

1 σχόλιο:

Valadi Lakoutsi είπε...

Πραγματικά κάνετε πολύ καλή και δημιουργική δουλειά!!!!! κάτι που δεν το συναντάμε δυστυχώς σε αρκετούς σταθμούς παιδικούς και νηπιαγωγεία!!!!!! Μου αρέσει πολύ και το γεγονός ότι προφυλάσσεται και τα παιδάκια από το αδηφάγο τέρας που λέγεται ίντερνετ!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...